Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe musli

 

Lubisz musli, ale preferujesz zdrowe, bez dodatków chemicznych, produkty polecam mój sposób na domowe musli 

 

Składniki:

    • 6 szklanek płatków owsianych
    • 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich, nerkowca, laskowych, migdałów
    • 1 szklanka suszonych owoców – rodzynki ciemne i jasne, rozdrobnione morele i figi
    • ½ szklanki oleju
    • ½ – ¾ szklanki miodu
    • ½ łyżeczki cynamonu
    • 1 szklanka rozgniecionych ziaren pszenicy
    • ½ szklanki ziaren lnu lub sezamu
    • ½ łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia:
Wymieszać płatki owsiane, pszenicę, orzechy, cynamon i sól. W woku lub dużej patelni lekko podgrzać olej, dodać miód, dokładnie wymieszać, dodać wcześniej przygotowane płatki owsiane z dodatkami, bardzo starannie wymieszać całość, podzielić na dwie części. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, rozłożyć na blaszce 1 część płatków z dodatkami i prażyć przez około 8 minut jeśli lubimy musli jasne do 25 minut jeśli ciemne. Co kilka minut prażoną mieszankę należy przemieszać. Po schłodzeniu dodajemy owoce i len lub sezam. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *