Składniki:
- 15 dag sera rokpol
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki gęstej śmietany
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
![](http://blog.pychotka.pl/wp-content/uploads/2015/11/foto_dip-do-warzywnych-przekasek-ewy.jpg)
Sposób wykonania:
-
Ser rokpol rozdrobnić.Następnie dodać do niego musztardę, oliwę i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas wrzucic obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4