Składniki:
- ½ l bulion warzywnego
- 10 kuleczek mrożonego szpinaku
- 1 brokuł
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- 1 cebulka
![](http://blog.pychotka.pl/wp-content/uploads/2015/10/foto_krem-szpiankowy-kacpra.jpg)
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulkę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko przesmażyć po czym wrzucić mrożony szpinak.Trzymać na ogniu, aż się rozmrozi.Wówczas dodać brokuła podzielonego na różyczki.Zalać całość bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości brokuła.Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz ostrą i słodką papryką.
Liczba porcji: 4