Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Danie ala Sphinks (dla 3 osob)

 

Składniki:

    • 1 średnia pierś z kurczaka (podwójna)
    • 5 łyżek oleju albo oliwy z oliwek
    • 1 op. przyprawy do kurczaka
    • szczypta curry
    • opakowanie frytek mrożonych (1 kg)
    • 1 średnia kapusta pekińska
    • 2 pomidory
    • 1 ogórek
    • 1 świeża papryka czerwona
    • mały słoiczek majonezu
    • 1 łyżka keczupu
    • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
    • 3 łyżki wody

Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kawałki ok 5 centymetrów, ułożyć na talerzu, posypać przyprawą do kurczaka. Kurczaka przełożyć z talerza na patelnie z rozgrzanym olejem, smażyć na średnim gazie. Kiedy kurczak sie zrumieni, posypać szczypta curry. Tak smażyć przez około 10 minut (mięso nie może być zbyt spieczone). Kapustę umyć pokroić w nie za grube kawałki i przełożyć do miski. Pomidora, ogórka i paprykę pokroić w kostkę i ułożyć warstwami na kapuście w kolejności: pomidor, ogórek, papryka. Następnie należy przygotować sosy. Do malej miseczki wlać łyżkę wody, łyżkę keczupu i trzy łyżki majonezu. Wymieszać tak żeby nie było żadnych grudek. Resztę majonezu przełożyć do drugiej miseczki. Połączyć z dwoma łyżkami wody i łyżeczką czosnku granulowanego, wymieszać. Polowa sosu czosnkowego polać sałatkę, nie mieszać. Pozostałe sosy są dodatkiem do kurczaka. Gotowe danie podawać z frytkami, sałatką i sosami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *