Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowe skrzydełka z kurczaka

Składniki:

  • 12 świeżych skrzydełek z kurczaka
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki wyciśniętego z utartego imbiru soku
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • mąka kukurydziana
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć cienkie końcówki i przekroić w stawie na 2 części. Pozostałe składniki z wyjątkiem mąki kukurydzianej zmiksować i polać nimi skrzydełka, wymieszać i odstawić na około 60 minut. W dużym rondlu rozgrzać dużą porcję oleju. Każde skrzydełko obsączyć z nadmiaru marynaty i obtoczyć w mące. Smażyć w głębokim oleju aż lekko się zarumienią. Podawać na zimno lub gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *