Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czereśniowe ciasto

Składniki:

  • 500 g czarnych czereśni
  • 50 g cukru
  • 125 g mąki
  • cukier puder do posypania
  • 0,3 l mleka
  • 3 jajka
  • sól

    Sposób wykonania;
    Czereśnie wydrylować po czym posypać cukrem i odstawić na 30 min.
    W między czasie jajka ubić, wówczas wsypać przesianą mąką oraz sól i cukier.
    Całość dokładnie wymieszać dolewając stopniowo mleko.
    Mieszać do dokładnego połączenia się składników.
    Owoce ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i zalać je ciastem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 35-40 min.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *