Składniki:
• 50 dag cukini
• pieprz
• sól
ciasto:
• 1 szklanka mąki
• 2/3-3/4 szklanki mleka
• 1 łyżka oleju
• 1 jajko
• sól
• gałka muszkatołowa
• 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
• olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Cukinie obrać, przekroić na połowy, wybrać miąższ i pokroić w plasterki. Mąkę wymiesza z mlekiem i żółtkiem oraz olejem, dodać proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową. Białko ubić i dodać do ciasta. Cukinię osolić i dodać pieprz. Kawałki cukini zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
2 comments for “Cukinia smażona w cieście”