Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciecierzyca duszona ze szpinakiem

 

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1 cebula
  • 1 – 2 utarte ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy
  • 2 garście umytych liści szpinaku
  • 50 g sera gorgonzola
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i czosnek posiekać i razem z ciecierzycą wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.
    Przez chwilę smażyć i dodać jeszcze szpinak.
    Trzymać nadal na małym ogniu pod przykryciem.
    Gdy szpinak zwiędnie dodać jeszcze ser, poczekać aż ser się roztopi i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec całość zmiksować na gładkie puree.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *