Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto miodowe z migdałami

Składniki:

  • 3 szkl. miodu
  • 2 szkl. mąki
  • 9 jajek
  • 1 łyżeczka posiekanej skórki z pomarańczy
  • łyżeczka przypraw: goździki, ziele angielskie, kardamon
  • ½ szkl. mielonych migdałów

Sposób wykonania:

  1. Miód ucierać a gdy stanie się biały dodać mąkę.
    Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka, przyprawy oraz skórkę z pomarańczy.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do foremek i posypać migdałami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego d o 170 stopni i piec około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *