Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto jogurtowe

Składniki:

  • 20 dag naturalnego jogurtu
  • 1 ½ szkl. mąki pszennej
  • ¼ kostki masła
  • 3 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Jogurt, jajka, skórkę z cytryny oraz jogurt dokładnie zmiksować po czym doda make wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz masło.
    Całość dokładnie wyrobić po czym przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 1980 stopni i piec około 55 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *