Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto piaskowe z wanilią

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl mąki tortowej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • 4/5 kostki masła
  • 1 szjkl, cukru pudru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. rodzynek
  • kieliszek białego deserowego wina
  • cukier puder

 

Sposób wykonania:

  1. Rodzynki zalać winem i odstawić.
    W między czasie masło utrzeć razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jaku po czym dodać obie mąki.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej folią aluminiową.
    Na wierzchu rozsypać rodzynki odsączone z wina.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem malinowym .

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *