Składniki:
- kostka masła
- 6 jajek
- 1 szkl. cukru pudru
- ½ szkl. maki ziemniaczanej
- 2 op. budyniu o smaku cytrynowym
- 3 łyżki mąki
- sok z cytryny
- skórka starta z cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tłuszcz
- tarta bułka
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać po jednym żółtku, ok. i skórkę z cytryny.
Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz budyń.
Dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.