Składniki:
- Mini tosty:
-
- bagietka
- masło
- 1 ząbek czosnku
-
- kozi ser i sos żurawinowy
- pasta Tapenade i ser pleśniowy
- Pesto i pokrojone w kostkę pomidory
- twaróg śmietankowy i pokrojony w kostkę wędzony łosoś
- ostry sos lub sos tatarski i pokrojona w kostkę szynka
- ………. i inne wg pomysłu
-
- listki bazylii
- listki rozmarynu
- paseczki sera mozarella
- połówki oliwek
Filing:
Dekoracja:
Sposób przyrządzenia:
Bagietkę pokroić w poprzek na plastry o grubości około 1 cm. Ułożyć na blasze do zapiekania i lekko zrumienić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C uważając aby nie wysuszyć pieczywa, najlepiej robić to partiami. Tak przygotowane pieczywo natrzeć lekko czosnkiem i posmarować cieniutko masłem, obłożyć dodatkami w zestawach podanych wyżej. Każdą mini kanapkę wieńczymy zielonym akcentem z bazylii lub rozmarynu, mozzarellą , oliwkami. Kanapki układamy na półmisku tworząc mozaikę. Starannie wykonane będą ozdobą każdego stołu. Polecam, pychota.