Składniki: 250 g zielonych szparagów 14 łyżeczki soli 4 kromki bagietki 4 cienkie plastry masła 1 łyżka kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniale końce po czym gotować je w osolonej wodzie około 5 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie na każda kromkę położyć plasterek masła…
Tag: bagietki
Zakąski
Chrupiące mini kanapeczki
by Maria • • 0 Comments
Składniki:
- Mini tosty:
-
- bagietka
- masło
- 1 ząbek czosnku
-
- kozi ser i sos żurawinowy
- pasta Tapenade i ser pleśniowy
- Pesto i pokrojone w kostkę pomidory
- twaróg śmietankowy i pokrojony w kostkę wędzony łosoś
- ostry sos lub sos tatarski i pokrojona w kostkę szynka
- ………. i inne wg pomysłu
-
- listki bazylii
- listki rozmarynu
- paseczki sera mozarella
- połówki oliwek
Filing:
Dekoracja: