Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik meksykański

 

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 ogórek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • szczypta mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Pomidory pokroić na cząstki, papryki w kostkę, ogórek w plasterki a czosnek i cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować.
    Nie przerywając miksowania dodawać stopniowo oliwę.
    Doprawić do smaku kminkiem, papryką, sola oraz pieprzem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *