Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik z cukinią i ogórkiem

Składniki:

 

  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • 1 cukinia
  • 2 ogórki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 350 ml maślanki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cukinię pokroić w kostkę, ogórki w plasterki, szczypiorek koperek posiekać.
    Następnie cukinię razem z ogórkiem i posiekanym czosnkiem przesmażyć na rozgrzanej oliwie po czym odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać maślankę, koperek oraz szczypiorek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *