Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb mozaikowy z bakaliami

Składniki:


  • 4 szklanki suszonych owoców typu morele, figi itp
  • 3 szklanki bakali typu migdały, orzechy irp
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 łyżka otartej skórki z pomarańczy
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki rozpuszczonego masła


Sposób przyrządzenia:
Suszone owoce i orzechy pokroić grubo. W odpowiednio dużej misce wymieszać wszystkie składniki, przełożyć na stolnicę i wyrabiać do czasu uzyskania jednorodnej masy nie przyklejającej się do rąk. Gęstość korygować sokiem pomarańczowym i mąką. Piec w odpowiednio dużej formie, w piekarniku nagrzanym do temperatury około 170 stopni C przez 45 minut. Po upieczeniu odłożyć formę aby się schłodziła i dopiero wtedy delikatnie wyjąć chleb. Wspaniale smakuje z białym serem wiejskim.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *