Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane cebulki perłowe (afrodyzjak)

Składniki:

    • 1 kg cebulek  perłowych
    • 2 łyżki soli
    • czerwony ocet winny
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz
    • świeże piórka czosnku


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, ściąć wierzchołek i podstawę. Naciąć lekko końce na krzyż. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, obgotować w niej cebulki przez kilka minut. Ocet winny wymieszać z oliwą w stosunku 1:1, zmiksować, przyprawić solą i pieprzem. W czystym słoju ułożyć cebulki wymieszane z zielonymi piórkami czosnku, zalać marynatą, szczelnie zamknąć. Może tak przygotowaną marynatę pasteryzować, będzie trwalsza.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *