Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chimichurri hamburger z opiekanymi platanami

Składniki:

• 2 łyżeczki ziaren kopru włoskiego
• szklanka natki kolendry – specyficzny smak, nie da sie niczym zastapić (a jak już to sok z limonki i natka pietruszki)
• szklanka natki pietruszki
• 2 łyżki octu szampańskiego lub białego owocowego
• 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryczki potłuczonej drobno
• 1/2 łyżeczki morskiej lub grubej soli
• 1/4 szklanki oliwy canola
• ok. 1 kg mielonej chudej wołowiny
• 1/4 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki czerwonej papryki w proszku
• 6 meksykańskich bułek bolitos albo bułek do hamburgerów przekrojonych i ogrzanych
• krążki pomidorów i cebuli
• grillowane platany (zielone banany, specjalny gatunek do pieczenia)

Wykonanie:
Chimichurri – wsypać nasiona kopru na suchą grubą patelnie i opiec lekko ok. 2 min. przegarniając cały czas (nie spalić), zsypać.
Włóż razem kolendrę, natkę pietruszki, nasiona kopru, ocet, paprykę, sól do blendera/miksera, nakryć i miksować na najwolniejszych obrotach, wlewając małą strużką oliwę.

Mięso wymieszać dobrze z 1/4 łyżeczki soli i papryka w proszku. Kształtować 12 hamburgerów – o ok. 7,5 cm średnicy. Na 6 z nich nałożyć łyżeczkę chimiczurri po środku, pokryć pozostałymi połówkami i dobrze zacisnąć brzegi. Ułożyć nadziane hamburgery na natłuszczonym grillu i piec przez 18-22 min. obustronnie raz odwracając w połowie. Posmarować bulki chimiczurri, włożyć hamburgery smarując reszta sosu, dodając plastry pomidora i cebuli. Podawać z grillowanymi platanami.

Plantany obrać i pokroić ukośnie w plastry na grubość 1,5 cm mw. Posmarować orzechową oliwa. Grillować ok. 8 min. raz odwracając, aż zmiękną. Osączyć na papierowym ręczniku, podawać cieple.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *