Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cavatelli z białą fasolą na rukoli

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 dag makaronu cavatelli
  • 450g białej fasoli z puszki
  • 2 szkl. rukli
  • ½ szkl. startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek po czym zdjąć z ognia.
    W między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
    Następnie makron odcedzić, dodać do niego czosnek, odcedzoną fasolę oraz ukolę.
    Całość dokładnie wymieszać, posypać parmezanem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Agata R

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *