Składniki:
• 20 dag żółtego sera
• 20 dag bryndzy
• 1 czubata łyżka mąki
• 1 duże jajko
• kminek (zmielony – nie nasiona)
• tarta bułka
• sól
• pieprz
• olej do smażenia
Składniki:
• 20 dag żółtego sera
• 20 dag bryndzy
• 1 czubata łyżka mąki
• 1 duże jajko
• kminek (zmielony – nie nasiona)
• tarta bułka
• sól
• pieprz
• olej do smażenia
Składniki: 1 kg sera białego lekko przesuszonego (czasem można taki kupić,jeśli nie należy go trochę podsuszyć), kostka masła lub margaryny, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 jajko, sól, kminek lub koperek, boczek wędzony lub na co mamy ochotę. Sposób przyrządzenia: W rondlu roztapiamy kostke tłusczu,wrzucamy rozkruszony widelcem ser,dodajemy łyzeczke lub półtorej sody i topimy na małym…