Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Ser topiony.

Skład: 1/2 kg twardego białego sera 1 łyżeczka sodki 1 łyżeczka masła sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ser dobrze pokruszyć, posypać sodką i dokładnie wymieszać, pozostawić na 3 godziny w pokojowej temperaturze. Gdy ser już przekiśnie, miskę postawić na garnku z parą. Dodać masło, sól (można dodać kminek) i masę dobrze mieszać tak długo, aż…

Ser panierowany.

Skład: 200 g żółtego sera, bułka tarta, 2 jajka Sposób przyrządzenia: Rozbić jaja na miseczkę…, zabełtać. Pokroić ser w plasterki (ok. 1-2 cm) i namoczyć w rozbitych jajach, a następnie obsypać bułką tartą. Następnie smażyć na patelni, aż ser zacznie się rozpływać