
Region: Normandia
Rodzina serów: Sery miękkie
Rodzaj mleka: mleko krowie
Smak: aromatyczny
Zawartość tłuszczu: 45%
Pora roku: cały rok

Składniki: 30 dkg sera żółtego(ja miałam goude z biedronki) Nadzienie: 1/4 kostki masła 8 trójkącików serka topionego 2 ząbki czosnku natka pietruszki Przygotowanie: Serki gniote widelcem z miękkim masłem, odrobine solę, wycisnełam czosnek, i dodałam natkę. Musi sie zrobić jednolita masa. Kroję ser na mniejsze kawałki, wkładam do woreczka na mrożonki, dobrze zawiązuję i wkładam…
Składniki: 1 ser mozzarella 1 szklanka bułki tartej 1 jajko Sposób przyrządzenia: Ser o kształcie sześcianu pokroić jak na zdjęciu. W misce skłócić jajko, w drugiej przygotować bułkę tartą Każdy kawałek sera zanurzyć w jajku, dokładnie obtoczyć w tartej bułce. Operację można powtórzyć aby uzyskać grubszą warstwę smacznej panierki. Na patelni rozgrzać mocno olej. Oleju…
Składniki: 40 dag sera salami bułka tarta 1 jajko 3 liście pora vegetta, pieprz olej słonecznikowy Sposób przygotowania: Ser okroić ze skórki. Pociąć na plastry grubości ok. 1 cm. Jajko roztrzepać. Plastry maczać w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z vegetą i pieprzem. Obwiązać paskiem pora. Smażyć na oleju z dwóch stron. Podawać na…