Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Twarożek z pomarańczami

Składniki: 2 pomarańcze 15 dag. twarożku łyżeczka zagęszczonego soku owocowego o dowolnym smaku Przygotowanie: Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę tak, aby pozyskać około 1 łyżki. Drugą pomarańczę obrać i pokroić na kosteczki. Twarożek w pierwszej kolejności wymieszać z sokiem z pomarańczy i innym sokiem owocowym. Następnie dodać kostki pomarańczy i delikatnie wymieszać z twarożkiem. Ozdobić…

Kotlety serowe

Składniki: 75 dag. tłustego sera twarogowego szklanka bułki tartej 2 jajka sol pieprz kilka gałązek oregano i rozmarynu 20 dag. pomidorków koktajlowych olej Przygotowanie: Ser pokroić w grube plastry. Jajka roztrzepać widelcem i doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster sera panierować w jajku, a później w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na…

Suflet z serem

Składniki: 4 jajka 300 ml ciepłego mleka 25 g masła 1 łyżeczka musztardy 90 g bułki tartej 125 g startego czedaru sól pieprz Sposób wykonania: Żółtka roztrzepać po czym dodać do nich masło, musztardę oraz  mleko. Całości dokładnie wymieszać po czym dodać startą bułkę oraz ser. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wówczas dodać białka…

Krem z serka ricotta

Składniki: • 600 g serka risotta • 6 łyżek cukru pudru • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu Sposób wykonania: Do twarożku dodać cynamon oraz cukier puder. Całość dokładnie utrzeć aby powstała gładka masa. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

Parmezan na deser

Składniki: 500  ml śmietany 350 g starego parmezanu szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Do śmietany dodać starty parmezan. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie wstawić naczynie z serową masą do garnka wypełnionego wodą. Trzymać na ogniu do momentu, aż ser się roztopi, wówczas odstawić na bok do ostygnięcia. Ostygniętą…