Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Pasta twarogowa z chrzanem i jabłkiem

Składniki: 300 g twarogu 200 g jabłek 4 ugotowane żółtka 45 g chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Jabłka wstawić do piekarnika i upiec. Następnie przetrzeć je przez sito razem z twarogiem. Dodać jeszcze starty chrzan oraz przetarte żółtka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Serowa pasta na ostro

Składniki: 200 g serka topionego 100 g żółtego sera 1 cebula 50 g konserwowej papryki 4 łyżki masła 5 łyżek mleka sól pierz Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego topiony serek oraz masło. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Całość dokładnie wymieszać, dodając mleko. Doprawić do smaku solą oraz…

Pasta z sera topionego z sardynkami

Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda

Pasta twarogowa Eli

Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 100 g żółtego sera 1 cebula 20 g chrzanu musztarda sól pierz mleko Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito a ser zetrzeć, wymieszać ze sobą. Następnie dodać musztardę, miękkie masło, starty chrzan oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać dodając odrobinę mleka i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.…

Serowe krokiety Gosi

Składniki: 60 g masła 5 łyżek mąki 250 ml mleka 4 łyżki śmietany sól pieprz 150 g startego sera o ostrym smaku 2 żółtka 2 jajka 120 ml mleka 60 g mąki 125 g bułki tartej 500 ml oleju Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem cały czas mieszając. Następnie dodać śmietanę…