Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sery

Founde z sera

Składniki: ser ementaler 50 dag mąka 3 łyżki białe wino wytrawne 1,5 kieliszka gałka muszkatołowa utarta 1/2 łyżki Sposób przyrządzenia: Ementaler należy pokroić w drobne kawałki i dokładnie wymieszać go z mąką. Garnek należy natrzeć rozgniecionym czosnkiem, następnie postawić go na ogniu, wlać do niego wino. Gdy wino zacznie się gotować należy dodać do niego…

Suflet serowy

Składniki: twaróg tłusty 1/4 kg cukier 5 łyżek żółtka 2 sztuki białka 2 sztuki skórka z cytryny 1 łyżeczka wanilia 1/2 laski masło 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Twaróg należy zmiksować, następnie dodać do niego żółtka jaj, 2,5 łyżki cukru, roztartą wanilię i ponownie zmiksować. Z cukru jaki pozostał i białek należy ubić pianę. Masę serową…

Krem twarogowy Ilony

Składniki: twaróg świeży 35 dag cukier 4 łyżki dżem owocowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki jajko 2 sztuki cytryna 1/2 sztuki likier cytrynowy 3 łyżki cukier waniliowy 1/2- 1 opakowania Sposób przyrządzenia: Należy zmiksować twaróg dodając do niego cukier i jajka. Miksować do momentu uzyskania puszystej masy. Tak otrzymana masę należy podzielić na dwie porcje.…

Masło serowe

Składniki: masło 5 dag serek topiony mały 2 sztuki białe wino 1 łyżeczka sól do smaku Sposób przyrządzenia: Masło należy dobrze utrzeć z serem, następnie ucierając dodawać białe wino i sól. Wszystko raz jeszcze utrzeć dokładnie na jednolitą masę. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos