
Składniki:
- 300 g twarogu
- 100 g masła
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- śmietana
- sól

Składniki: 5 łyżeczek mąki kukurydzianej ½ l jasnego piwa 60 dag startego żółtego sera 2 łyżki musztardy szczypta cynamonu odrobina sosu Worcester 4 kromki pieczywa tostowego Sposób wykonania: Piwo wymieszać razem z mąką. Następnie do rondelka wrzucić ser, dodać musztardę, sos worcester oraz cynamon. Trzymać na ogniu do momentu, aż ser się rozpuści i zacznie…
Składniki: 450 g twarogu 2 marchewki 1 ½ łyżki kaszy manny 2 – 2 ½ łyżki cukru 2 jajka 1 – 1 ½ rodzynek 3 łyżki mąki 6 łyżek masła sól Sposób wykonania: Marchewki zalać wodą i ugotować po czym przetrzeć przez sito. W między czasie jabłka obrać i drobno posiekać, połączyć z marchewką. Dodać…
Składniki: 5 żółtek ¾ szkl. cukru 6 łyżek masła ¾ szkl. śmietany 1 szkl. twarogu tarta bułka wanilia Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć do białości po czym dodać odrobinę wanilii, śmietanę, masło oraz zmielony twaróg. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i…
Składniki: 600 g twarogu 6 jajek ½ szkl. mąki 1 ½ szkl. śmietany 6 łyżek miodu sól Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć razem z jajkami po czym doprawić do smaku solą i podzielić na porcję. Każdą porcję uformować w małe bułeczki. Gdyby ciasto było za rzadkie dodać do niego mąkę. Kluseczki ugotować w osolonej wodzie. Przed…