Składniki: 3 jajka 50 g szynki łyżeczka masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie ostrożnie wbić na nią jajka, tak aby żółtka się nie rozlały. Trzymać na ogniu do ścięcia jaj. Przed podaniem oprószyć solą i posypać natką pietruszki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Aneta Tota
Kategoria: Jajka
Jajka
Omlet z szynką i pieczarkami Marcina
by Marcin • • 0 Comments
Jajka
Omlet po wiejsku
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 8 jajek 30 dag kiełbasy 4 ziemniaki ugotowane cebula natka pietruszki olej sól pieprz Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie kiełbasę pokroić w kotkę a cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć kiełbasę z cebulą z patelni a wrzucić ziemniaki pokrojone w plasterki. Smażyć około…
Jajka
Omlet ze szpinakiem Gosi
by Małgorzata Gryszel • • 0 Comments
Jajka
Jajeczne kotlety
by Danuta • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj 1 jajko mleko bułka cebula bułka tarta tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i zemleć w maszynce razem z bułką namoczoną w mleku. W między czasie posiekać cebulkę i dodać ją do jajecznej masy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wbić jeszcze surowe…



