.jpg)
Składniki:
- jajka 10 sztuk
- sos majonezowy gotowy
- sól
- zielenina
.jpg)
Składniki: jajka 5 sztuk łosoś wędzony 20 dag sałata włoska 20 dag rybna galareta 20 dag pomidor 1 sztuka ogórek 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo. Należy sporządzić sałatę włoską oraz galaretę rybną( z żelatyną). Łosia należy pokroić w cieniutkie plastry, sałatę ułożyć w salaterce, ugotowane na twardo i obrane jajka przekroić…
Składniki: jajka 5 sztuk ryba wędzona 30 dag masło 5 dag galareta rybna 10 dag sałata 5 liści rzodkiewka 5 sztuk sól pieprz Sposób przyrządzenia: Należy przygotować galaretę rybną. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić je. Przekroić jajka na połówki i wyjąć żółtka. Kawałki ryby należy drobniutko posiekać. Żółtka przetrzeć przez sito, dodać masło i…
Składniki: 3 jajka 40 g słoniny 2 łyżki wody sól Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Wylać masę jajeczną na słoninę i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
Składniki: 3 jajka 50 g kiełbasy natka pietruszki łyżeczka masła sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w plasterki, które przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie wbić na nią jajka tak aby żółtka się nie rozpadły. Trzymać na ogniu do ścięcia jaj. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.