Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z rybą wędzoną

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
  • ryba wędzona 30 dag
  • masło 5 dag
  • galareta rybna 10 dag
  • sałata 5 liści
  • rzodkiewka 5 sztuk
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Należy przygotować galaretę rybną. Jajka ugotować na twardo, następnie
    ostudzić je. Przekroić jajka na połówki i wyjąć żółtka. Kawałki ryby
    należy drobniutko posiekać. Żółtka przetrzeć przez sito, dodać masło i
    wszystko, razem z rybą dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Masą
    należy napełniać połówki jajek. Jajka należy układać na półmisku,
    przybrać liśćmi sałaty, rzodkiewką, zalać galaretą.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *