Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Pasta z kaparami

Składniki: rokpol ser 10 dag twaróg 30 dag śmietana 3 łyżki kapary 3 łyżki czosnek 1 ząbek sok z cytryny 1 łyżka koperek 3 łyżki pomidory 2 sztuki sól pieprz świeże zioła Sposób przyrządzenia: Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno…

Przekąska z Camemberta

Składniki: miękki camembert 1 sztuka orzechy włoskie 10- 15 dag orzechy włoskie drobno posiekane 5 dag wino białe 1/2 szklanki seler naciowy 5 łyżek Sposób przyrządzenia: Ser camembert należy pokroić na części, może być ich 8- 10. Ułożyć go na talerzyku, który wcześniej został posypany selerem naciowym. W każdy kawałek sera należy wcisnąć z boku…

Krakowskie małdżyki

Składniki: twaróg (nie kwaśny) 1/2 kg jajko 1 sztuka żółtko 1 sztuka masło 20 g cukier waniliowy 1 łyżeczka skórka z cytryny 1/2 łyżeczki mąka pszenna 1/2 łyżeczki olej do smażenia 1/2 łyżeczki cukier puder 1/2 łyżeczki owoce Sposób przyrządzenia: Twaróg należy przełożyć do miski, utrzeć go, wbić jajko, żółtko i dodać stopione masło, cukier…

Oscypki smażone

Składniki: oscypek 1 sztuka masło 3 dag dżem z borówek 3 łyżki Sposób przyrządzenia: Oscypka należy pokroić na 0,5 centymetrowe plastry i smażyć na maśle na mocno rozgrzanej patelni. Plastry oscypka po usmażeniu należy układać na rozgrzanym półmisku i udekorować dżemem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos