Składniki: • jajka 5 sztuk • cebula 1/2 sztuki • majonez 7 łyżek • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Cebule należy obrać, a następnie zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, podobnie jajko. Do cebuli i jajek należy dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku…
Kategoria: Jajka
Jajka
Jajka z sosem sojowym
by Sylwia Kołodziejczyk • • 0 Comments
Składniki: 8 jajek ½ szkl. sosu sojowego 2 łyżki cukru 2 łyżki chińskiej przyprawy 5 smaków 1 łyżka posiekanego czosnku Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym obrać ze skorupek. Następnie zagotować 4 szklanki wody, wówczas dodać do niej sos sojowy oraz cukier. Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut po…
Jajka
Omlet owocowy
by albertos • • 0 Comments
Jajka
Jajka w wiosennym sosie
by albertos • • 0 Comments
Składniki: jajka 10 sztuk żółtka jaj 3 sztuki musztarda 2 łyżki śmietana 2 łyżki szczypiorek 1 łyżka rzodkiewka 3-4 sztuki ogórek zielony 1 sztuka sól Sposób przyrządzenia: Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek. Następnie należy je pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka należy roztrzepać, dodać do nich musztardę i śmietanę,…
Jajka
Pasta z bryndzy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: bryndza owcza 25 dag śmietana 10 dag cebula 3 dag ogórki korniszone 5 dag Sposób przyrządzenia Ser bryndza należy dokładnie utrzeć ze śmietaną. Ogórka korniszona należy bardzo drobno posiekać, podobnie cebulkę. Warzywa należy połączyć z rozdrobnionym serem, wszystko dokładnie wymieszać, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos…

