Składniki: jajka na twardo 4 sztuki szczypiorek 1 łyżeczka cebulka 2 plasterki majonez 2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka po ugotowaniu na twardo należy wystudzić i obrać ze skorupek, zmienić je, a następnie dodać do nich posiekany szczypiorek, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki…
Kategoria: Jajka
Jajka
Kogel mogel z kakao
by albertos • • 0 Comments
Składniki: jajka 2 sztuki cukier 4 łyżki kakao 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Jajka należy wyparzyć we wrzątku, następnie żółtka oddzielić od białek. Żółtka należy przelać do szklanki, dodać do nich biały cukier i dokładnie wszystko wymieszać, następnie dodać łyżeczkę kakao i po raz drugi wszystko wymieszać do rozpuszczenia się cukru( zamiast mieszania łyżką można miksować…
Jajka
Pasta chrzanowo- jajeczna
by albertos • • 0 Comments
Składniki: chrzan 8-10 dag jajka na twardo 2 sztuki śmietana 3 łyżeczki sól pieprz ocet 5 kropelek Sposób przyrządzenia: Chrzan należy zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach, wrzucić do miseczki. Jajka po ugotowaniu na twardo należy obrać ze skorupek, posiekać drobno, wymieszać i utrzeć ze śmietaną, dodać do chrzanu, doprawić do smaku solą i…
Jajka
Jajka z kalafiorem
by albertos • • 0 Comments
Składniki: jajka 7 sztuk ser żółty 25 dag ocet 1/2 łyżeczki kalafior- najlepiej mrożony 10 dag koncentrat pomidorowy 2 łyżki papryka 1 sztuka szczypiorek posiekany 1 łyżka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę i kalafior należy drobno pokroić, podgrzać na patelni na oleju do momentu zeszklenia się warzyw. Do warzyw należy dodać wymieszane jajka, następnie koncentrat…

