Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Kurczak po śródziemnomorsku

Składniki: 1 duży kurczak 4 pomidory ½ szklanki oliwy 3 cebule 2 łyżki soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej porcje kurczaka. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, podzielić na ćwiartki.  W rondlu rozgrzać kilka łyżek oliwy, dodać obraną…

Galantyna z kurczaka w sosie wiśniowym

Składniki: kurczak 10 dkg suszonych moreli 2 jaja cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sos: 25 dkg wiśni bez pestek 1 łyżka masła 1 łyżka mąki ½ szklanki czerwonego wina sól Sposób przyrządzenia: Morele zalać wrzątkiem. Kurczaka umyć i oczyścić. Bardzo ostrym nożem ostrożnie, by nie uszkodzić skóry, oddzielić kości od mięsa. Uzyskany płat mięsa…

Kurczak na sposób chiński z pędami bambusa

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka ½ szklanki pędów bambusa 10 dkg prażonych orzechów nerkowca 1 łyżka oliwy 2 białe części pora 2 łyżeczki tartego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili 1 czerwona papryka Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki wielkości frytek w poprzek mięśni. Pora oczyścić pokroić w…

Rolady z indyka w bekonie

Składniki: 1 duże kotlety z indyka 4 ząbki czosnku 12 plastrów bekonu lub boczku 1 łyżka musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso przykryć folia i rozbić młotkiem do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso z jednej strony cienko musztardą i posypać drobno posiekanym…