Składniki: 1 kurczak 2 łyżki papryki 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka granulowanej cebuli 1 łyżka suszonego tymianku 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę wymieszać razem cukrem, czosnkiem, cebulą, tymiankiem, majonezem oraz solą. Powstałą mieszaniną natrzeć kurczaka, którego ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190…
Kategoria: Kurczak
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka w złocistej skorupce
by Lidia • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi kurczaka 1 szkl. gotowego sosu do sałatki cesarskiej olej ½ szkl. startego parmezanu Sposób wykonania: Piersi zanurzyć w sosie do sałatki i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ułożyć piersi na blasze wysmarowanej olejem. Następnie posypać kurczaka parmezanem, który lekko skropić olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni piec ok.…
Kurczak
Kurczak w jogurtowej marynacie
by Milena • • 0 Comments
Kurczak
Kurczak marynowany w solance
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 l wody ½ szkl. soli 6 ząbków czosnku 4 udka kurczaka ¼ szkl. syropu klonowego ¼ szkl. musztardy Sposób wykonania: Do wody wsypać sól i wrzucić rozgnieciony czosnek po czym gotować ok. 5 minut, wówczas zdjąć wodę z ognia i wstawić do lodówki na 2 godziny. Do zimnej solanki włożyć udka kurczaka i…
Kurczak
Kurczak duszony w winie marsala
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg piersi z kurczaka 2 jajka ½ szkl. masła 2 szkl. grzybów ½ główka czosnku ½ szkl. mąki ¼ szkl. oliwy z oliwek 1 szkl. wina marsala Sposób wykonania:Piersi kurczaka rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć mąka, zanurzyć w roztrzepanym jajku i ponownie obtoczyć w mące, wówczas obrumienić na rozgrzanej oliwie.W między…