Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Zrazy indycze z papryką

Składniki: • 600 g piersi z indyka • 300 g wędzonego boczku • łyżka soku z cytryny • łyżka oleju • łyżka masła • sól • pieprz Nadzienie: • 200 g pieczarek • 1 strąk czerwonej papryki • 1 strąk zielonej papryki • 4-6 łyżek ugotowanego ryżu • łyżka posiekanej bazylii • 2-3 ząbki czosnku…

Roladki z indyka z serem i truskawkami

 Składniki 50 dag. mięsa z piersi indyka lub kurczaka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na 4 plastry i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Ułożyć roladki w natłuszczonym żaroodpornym…

Faworki z indyka

Składniki: 80 dag piersi indyka 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny imbir, curry, pieprz, sól, czosnek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1 cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego paska zrobić 2-3 cm. nacięcie i przewinąć jak faworki. Jajka…

Pieczeń dworska z indyka

Składniki: 1i1/2 kg. piersi indyka 15 dag. boczku w plastrach łyżka sklarowanego masła 200 ml. wermutu liść laurowy tymianek 4 ziarenka pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Umyte mięso ułożyć w salaterce , zalać winem i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce co jakiś czas przewracając. Następnie wyjąc, i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.…

Rolada z piersi indyka z brzoskwiniami

Składniki: 1,2 kg. filetu z piersi indyka 4 brzoskwinie 2 cytryny pół szklanki białego półwytrawnego wina 2 łyżki oleju 2 łyżki masła zioła prowansalskie sól pieprz kajeński Sposób przyrządzenia: Filet rozciąć nie przecinając do końca ,aby uzyskać jak największy płat. Lekko rozbić pomiędzy 2 warstwami folii spożywczej. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.  Filet…