Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Risotto

Risotto z wołowiną i orzechami

Składniki: 1 szalotka 4 ząbki czosnku 1 por 4 podłużne pomidory 3 gałązki tymianku 4 gałązki bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek 70 dag mielonej wołowiny ¼ szkl. orzechów 1 ½ szkl. ryżu arborio ½ szkl. wytrawnego czerwonego wina 4 ½ szkl. bulionu 1/3 szkl startego sera asaigo pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić…

Risotto z warzywami Ilony

Składniki: 40 dag ryżu 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy 2 ząbki masła 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego 8 małych karczochów 2 łyżki soku z cytryny 25 dag zielonego groszku w strączkach 2 łyżki octu z białego wina 10 dag świeżego startego parmezanu sól pieprz…

Risotto zielone

Składniki: • szpinak mrożony hortex 1/2 opakowania • cebula 1 sztuka • czosnek 3 ząbki • ryż biały 25 dkg • bulion 1/2 litra • gałka muszkatołowa do smaku • sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rumienimy na patelni pokrojoną w drobna kosteczkę cebulę z czosnkiem. Wsypujemy do tego ryż mieszamy razem tyle aby…

Risotto grzybowe Marleny

Składniki:
• 1 szkl. ryżu
• 300 g świeżych grzybów: kurki, podgrzybki, maślaki
• 1 cebula
• 2 łyżki oliwy
• 2 łyżki masła
• 1 kieliszek białego wytrawnego wina
• 1 łyżka koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 2-3 łyżki startego parmezanu
• 3 szkl. bulion
• sól
• pieprz