Składniki: 45 dkg ryżu 1 litr bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 drobno posiekana cebula ½ szklanki białego wina 20 dkg liści szpinaku 20 dkg grubo tartego sera Gorgonzola sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i cebulę, chwilę smażyć, dodać ryż, dokładnie mieszając…
Kategoria: Risotto
Risotto
Kremowe risotto z serem roquefort, szpinakiem i tymiankiem
by Redakcja • • 0 Comments
Risotto
Risotto ze szparagami i serem brie
by Redakcja • • 0 Comments
Risotto
Risotto z orzechami na ostro
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 250 g ryżu 2 łyżki rodzynek 1 łyżka łuskanych orzechów laskowych 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju sól, pieprz, mielona ostra papryka (potrawa ma być pikantna) estragon szczypta curry 1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżeczka płatków migdałowych Sposób przyrządzenia: Ryż przepłukać. Rodzynki namoczyć. Orzechy opiec na blasze w piekarniku, przestudzić. Obetrzeć z łupinek. Paprykę, umyć,…