Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Risotto

Risotto z grzybami

Składniki: 30 dag ryżu 40 dag grzybów 1 por (biała część) 1 marchew 1 strąk zielonej papryki 1 papryczka chili 1 dojrzały pomidor 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki startego żółtego sera sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Grzyby umyć pokroić. Por pokroić w półplasterki. Marchew pokroić w słupki. Paprykę oczyścić, pokroić w…

Risotto z wieprzowiną i cebulą

Składniki: 250 g ryżu 2 cebule 2 ząbki czosnku po kawałku czerwonej, zielonej i żółtej papryki 4 pomidory 250 g łopatki wieprzowej 4 łyżki oleju sól, pieprz 1 łyżeczka papryki w proszku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 szklanki bulionu wołowego z kostki 2 łyżki posiekanej natki Sposób przyrządzenia: Cebule i czosnek obrać, posiekać. Papryki umyć,…

Risotto z mięsem*

Składniki: Wieprzowina bez kości 400 g Ryż 400 g Bułka tarta 12 g Sól (do smaku) Cebula 125 g Tłuszcz 75 g Pieprz (do smaku) Przecier pomidorowy 60 g Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na półsypko. Mięso pokrajać w kostkę i udusić z cebulą. Ryż wymieszać z mięsem i przyprawami, po czym przełożyć do wysmarowanej tłuszczem…

Risotto z ryby i sera

Składniki: 25 dag ryżu, 2 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka soli, 1 cebula, 1 łyżka masła, 50 dag pomidorów, 25 dag wędzonej makreli, sól, pieprz, 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki. Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać pokrojone pomidory. Rybę rozdrobnić,…