Składniki: 1 kg melona 7 łyżek masła 4 łyżki oliwy 450g ryżu 250 ml cytrango białego wina 750 ml rosołu wołowego 150 g startego parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Melona przekroić na połówkę i wyjąć pestki po czym pokroić go w plasterki, które przełożyć na patelnie z rozgrzaną oliwą wymieszaną z masłem. Trzymać na ogniu…
Kategoria: Risotto
Risotto
Grzybowe risotto
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 60 g suszonych grzybów 250 ml ciepłej wody 1 cebula 125 ml białego wytrawnego wina 450 g ryżu 1 l rosołu warzywnego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na 30 minut. W między czasie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę po czym wrzucić odsączone grzyby i trzymać…