Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion warzywny Sylwii

 

Składniki:

 

  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 marchewka
  • 2 selery
  • 1 rzepa
  • 5 ząbków czosnku
  • 6 szkl zimnej wody
  • Pęczek natki pietruszki
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 8 gałązek świeżego tymianku
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Obraną cebulę, pora, rzepę i marchew pokroić w plasterki.
Natomiast selera i czosnek posiekać.
Wrzucić wszystkie składniki do garnka.
Zalać je 6 szklankami wody i wrzucić jeszcze pęczek natki pietruszki, ziarenka pieprzu, tymianek oraz liść laurowy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie doprowadzić do wrzenia po czym trzymać na małym ogniu około 1 godzinę.
Tak powstały bulion można przechowywać w lodówce nawet przez tydzień.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *