Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselkowa surówka

Składniki:

  • brukselka świeża 1 kg
  • jabłka 3-4 sztuki
  • koperek
  • natka pietruszki
  • śmietana 30% 1 szklanka
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • cukier

    Sposób przyrządzenia:
    Brukselkę należy obrać z zewnętrznych, zwiędłych liści, następnie
    dokładnie umyć pod bieżącą wodą i odsączyć na sitku. Śmietanę proszę
    połączyć z przyprawami, a następnie lekko ubijać miotełką do momentu jej
    spienienia się. Brukselkę proszę teraz bardzo drobno pokroić, a później
    połączyć z sosem śmietanowym. Dość duże jabłka proszę pokroić w paseczki
    i skropić sokiem z cytryny, a następnie dodać je do surówki i połączyć
    ją z częścią przygotowanej wcześniej zieleniny, pozostałą zieleniną posypać wierzch. Podać od razu po przygotowaniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *