Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka w sosie

Składniki:

  • ½ k brukselki
  • ½ szkl. wody
  • 1/3 szkl. śmietany
  • 2 plasterki żółtego sera
  • serek topiony
  • sól
  • pieprz
  • mąką
  • bazylia

    Sposób wykonania:

    Brukselkę zalać osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie ½ szkl. wody doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać ser oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać ser topiony oraz mąkę.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
    Trzymać na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje.
    Miękką brukselkę odcedzić i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *