Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka przykryta bananową pierzynką

Składniki:

  • 50 dag brukselki
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • 5 łyżek gęstej śmietany
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej szałwii
  • sól
  • mielony biały pieprz

    Sposób wykonania:
    Brukselkę zalać wodą i ugotować.
    W między czasie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny.
    Następnie obrać banana  i rozgnieść go widelcem oraz również skropić sokiem z cytryny po czym wlać mleko, śmietanę oraz dodać szałwię.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Miękką brukselkę odcedzić, odstawić do ostygnięcia po czym wymieszać ją z jabłkiem i przełożyć do szklanej salaterki.
    Zalać bananowo- śmietanową pastą.
     Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *