Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brokuły z kukurydzą

Składniki:

  • 50 dag brokułów
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • kilka liści sałaty
  • mały słoik majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brokuły z blanszować po czym podzielić na różyczki.
    Jajka obrać i pokroić na ósemki a pomidory na kawałki.
    Następnie cebulę pokroić w piórka a kukurydze odsączyć.
    Wszystkie składniki delikatnie wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
    Doprawić do smaku salą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać majonezem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *