Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bitki ze słoniną i cebulą

 

Składniki:

  •  400 g baraniny z udźca
  •  2 łyżki oleju
  •  600 g wędzonej słoniny
  •  2 cebule
  •  1 łyżka smalcu
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Baraninę pokroić w plastry, które skropić olejem po czym odstawić na kilka godzin.
    Po tym czasie oprószyć je z bu stron solą oraz pieprzem.
    Następnie smażyć z obu stron na złoto na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie słoninę pokroić dekoracyjne w tz. „grzebień”, który ułożyć po usmażeniu na bitkach.
    Na koniec podsmażyć jeszcze posiekaną cebulę i również podawać z bitkami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *