Składniki:
- 400 g baraniny
- 600 g kapusty
- 200 g ziemniaków
- 2 pomidory
- 2 strąki papryki
- 40 g smalcu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka w proszku
- wywar mięsny
- sól
Sposób wykonania:
- Baraninę pokroić w drobną kostkę po czym wrzucić na rozgrzany smalec, obsmażyć.
Następnie dodać posiekaną cebulę i doprawić do smaku solą.
Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory.
Całość podlać wywarem i doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym rzez praskę oraz papryką w proszku.
Dusić na małym ogniu do miękkości składników.
W połowie duszenia dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Liczba porcji: 6