Składniki:
- 400 g baraniny
- 500 g kapusty
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 50 g smalcu
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka proszku
- wywar mięsny
- 0,1 l kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas dodać baraninę pokrojoną w kostkę i całość przesmażyć.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Natomiast kapustę poszatkować, oprószyć papryką w proszku, dodać masło i wymieszać.
Podlać wywarem po czym przełożyć do niej mięso.
Pozostawić na ogniu do miękkości wszystkich składników.
Pod koniec duszenia dodać pokrojone pomidory oraz zaprawić śmietaną.
Liczba porcji: 5