Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona z patisonem i papryką

 

Składniki:

  •  400 g baraniny
  • 2 pomidory
  • 2 strąki papryki
  • 400 g patisonów
  • 40 g smalcu
  • 1 cebula
  • curry
  • wywar mięsny
  • 2 cebulki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie umyć po czym pokroić w kostkę.
    Wówczas wrzucić  baraninę na rozgrzany smalec i przesmażyć.
    Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i dodać posiekaną cebulę.
    Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli po czym wrzucić pokrojone w kostkę patisony.
    Całość wymieszać i oprószyć curry, podlać wywarem i pozostawić na ogniu do miękkości.
    W połowie duszenia dodać papryki pokrojone w paski.
    Natomiast pod koniec duszenia wrzucić jeszcze pokrojone pomidory.
    Przed podaniem posypać drobno posiekaną cebulką i koperkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *