Składniki:
- 400 g baraniny
- 2 pomidory
- 2 strąki papryki
- 400 g patisonów
- 40 g smalcu
- 1 cebula
- curry
- wywar mięsny
- 2 cebulki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso dokładnie umyć po czym pokroić w kostkę.
Wówczas wrzucić baraninę na rozgrzany smalec i przesmażyć.
Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i dodać posiekaną cebulę.
Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli po czym wrzucić pokrojone w kostkę patisony.
Całość wymieszać i oprószyć curry, podlać wywarem i pozostawić na ogniu do miękkości.
W połowie duszenia dodać papryki pokrojone w paski.
Natomiast pod koniec duszenia wrzucić jeszcze pokrojone pomidory.
Przed podaniem posypać drobno posiekaną cebulką i koperkiem.
Liczba porcji: 4