Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec barani naszpikowany czosnkiem

 

Składniki:

  •  600 g baraniny z udźca
  •  wywar z kości
  •  5 ząbków czosnku
  •  40 g smalcu
  •  1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Umyte mięso ponacinać nożem w kilku miejscach.
    W powstałe otwory włożyć po połowę czosnku.
    Obsmażyć udziec na rozgrzanym tłuszczu po czym przełożyć go do brytfanny.
    Oprószyć go solą i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Następnie resztę czosnku posiekać i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać do mięsa.
    Całość podlać wywarem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę aby mięso się zarumieniło.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *